Odvětrávací komínek - plechové krytiny ve tvaru tašek

Odvětrávací komínek - plechové krytiny ve tvaru tašek

Výrobci PLATON
Kód výrobku: x1130
Dostupnost: Na objednávku
1 387 Kč
Cena bez DPH: 1 146 Kč

Dostupné možnosti

Množství

 

Odvětrávací komínek pro sanitární prostupy je určený pro skládané plechové střešní krytiny, jako je Metrotile Steeler, Evertile, Ondutech, Satjam Bond metalic a jim podobné tvarem a skladbou. Vyrábí se z ocelového nebo hliníkového plechu s následným nástřikem práškovou barvou (komaxit) v barevných odstínech střešních krytin dle RAL. Je opatřen odvodňovací drážkou, aby se zamezilo zatékání zkondenzované vody uvnitř komínku.

U tohoto komínku je vzhledem k profilu tašky a technologii výroby připojovací průměr trubky max 80mm! Minimální šíře jednostranně prohnuté nebo rovné části tašky, do které lze komínek umístit je 180 mm! Komínek se připevňuje přímo na střešní krytinu poté, co je v ní vytvořen otvor, a následně přes těsnění (např. tmel) pomocí šroubů nebo trhacích nýtů.

Přestože je tvar maximálně přizpůsoben povětrnostním vlivům, je nutné jej při použití ve vyšších nadmořských výškách kvůli většímu množství sněhu na střechách kombinovat se sněhovým zachytávačem umístěným nad komínkem, např. lopatka, slovenský kříž a pod.

Na speciální objednávku je možné komínek dodat i jako vestavěný do dílu krytiny, ale pouze v případě maloplošných skládaných plechových krytin.

V objednávce je vždy nutné uvést typ (obchodní název) a výrobce střešní krytiny! Do objednávky prosím také uveďte požadovaný barevný odstín dle RAL!

Napsat recenzi

Prosím přihlaste se nebo se registrujte pro napsání recenze
Podobné výrobky